- 2 paket räkost
- 7dl grädde
- Dill
- Två påsar skalade räkor
- 4 kokta ägg
- Sallad
- Gurka
- 4dl riven prästost
- 6 dl créme fraiche
- Röd och Svart rom
- Rökt Lax
- 1 citron
- svartpappar
- 4-5 paket formfranska, skär bort kanterna. Går även bra med annat bröd.
Börja
med att ta fram en plåt och lägg ut bakplåtspapper. Sen lägger du ut
brödskivorna tätt tillsammans. Bre ut en ask räkost och lägg på nästa
lager bröd. Vispa lite av grädden och blanda med lite créme fraiche. Bre
ut det och strö ut den rivna osten. Lägg på nästa lager med bröd. Ta
återigen lite vispad grädde och créme fraiche, men blanda i klippt dill,
lite räkor och lite peppar. På med nästa lager bröd. Bre ut den andra
asken med räkost. Lägg på sista lagret med bröd. Ta då vispad grädde och
blanda det med créme fraiche och täck tårtan med det. Dekorera med
sallad runt kanterna, skivad gurka, räkor, lax, rom, citron, dill och
rödlök. Mumsa!
"Det har jag gjort själv, men jag har tagit mycket inspiration från andra recept. Det blev en hit och den blev väldigt krämig och god. Jag skulle kunna tipsa om att inte snåla med den rivna osten och att kanske lägga till lite rödlök på dill och räklagret. Men gott var det!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar