Min andra smörgåstårta. Gjorde den första för precis ett år sen. Tommy
vill ju ha det till mat när han ska firas så det var lika bra att göra
det. Jag fick lite önskemål om smaker så jag tog hänsyn till det och la
till lite. Istället för att använda formbröd använde jag hönökaka för
att få den rund och fin! Tyckte den blev förträfflig faktiskt och den
blev inte degig. Men inte torr heller.
- 1 paket kräftost
- 1 burk lyx kräftstjärtar
- 1 burk lyx räkor
- 1 rödlök
- 5 dl cream fraiche
- 2 paket Lönneberga skinka, basturökt
- 3 ägg
- Majonäs
- Sallad mix
- Caviarmix, röd
- Riven wästerbotten ost färdig riven
- Svartpeppar
- 8 skivor hönökakor
- 2 msk Pepparrotsvisp
Lägg ut två brödhalvor så att de bildar en cirkel. Bre ut majonäs och
strö ut rödlök. Lägg nästa lager med bröd omlott och bre ut kräftosten.
På med nästa lager bröd omlott och blanda ca 2 dl cream fraiche med
skinka, ost och lite svartpeppar. Bre ut och lägg bröd omlott. Blanda
sedan 2 dl cream fraiche med pepparrotsvisp och bre ut och på med sista
lagret bröd.
Täck tårtan med cream fraiche i ett tunt lager och lägg sallad runt
kanterna. Lägg salladen så att de ligger lite uppepå längsmed
ytterkanten. Strö över lite västerbottenost i mitten. Lägg lite hackad
rödlök längsmed salladskanten. Skala äggen och dela dom i en äggskivare
och lägg ut skivorna som på bilden. Häll av räkor och kräftstjärtar lägg
i mitten och dela skinkbitar i halvor och lägg dom runt om.
Blanda sedan Caviarrmix och den cream fraichen som du har kvar och lägg
runt räkorna och dra ner lite räkor över så att de inte ser konstigt ut.
Färdigt! Bara att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar