- 2 rader mjölkchoklad
- 2 rader mörkchoklad
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl kokande vatten
- 3 ägg
- 2 dl socker
- rivet skal av en citron
- 2 tsk bakpulver
Hacka
eller mixa chokladen till småbitar. Vispa äggen och sockret pösigt med
elvisp. Blanda ner mjölet och bakpulvret, citronskal, choklad och det
kokande vatten och rör det till en slät smet. Smörj och mjöla/bröa en
form och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på
175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min, innan den stjälps upp
och får kallna på galler.
"Det blev en väldigt mild smak av choklad i den här kakan. När man har i kakao blir det oftast rätt tungt och inte luftigt på samma sätt. Men det här var luftigt, poröst och med en härlig lite krispig ovansida. Det var faktiskt svårt att sluta äta och det är är väl meningen när man bakat?"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar