söndag 20 maj 2012

Svamp -och vitlöksspäckad nötytterfilé

Gott med ris som tillbehör

  • 1 burk champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk Oxfond
  • Salt och peppar
  • 1 st nötytterfilé
  • Örtkryddor Provancale
  • lite hyvlad parmesanost 
  • 3 dl vatten 
Sås (om man vill)
  • Sky från köttet
  • 5dl grädde
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • Lite extra oxfond, salt, peppar och örtkryddor om det behövs
Sätt ugnen på 210 grader. Börja med att putsa filén och sen snittar du upp ett stort snitt som du sedan fyller köttet med hälften av svampen och den pressade vitlöken. Krydda sedan insidan och runt hela köttet med salt, peppar och örtkryddor. Snitta sedan små snitt på ovan -och under sidan och bryn sedan köttet så att de får färg på alla sidor. När du ger köttet färg har du i resten av svampen och kryddar med oxfonden. När köttet fått färg så lägger du det i en ugnsfast form. Häll i vatten i stekpannan och rör om och häll över skyn i formen. Hyvla över lite parmesanost och låt den steka i ugnen i ca 30 minuter. Det beror på hur tjock köttet är och om man inte vill ha den lätt rosa ska man nog låta den så en stund till. När köttet är klart låt det vila i en kvart eller mer.
Om du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad parmesan. Det är gott att äta alltihop med ris eller kanske en god sallad!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar