Gott med ris som tillbehör |
- 1 burk champinjoner
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk Oxfond
- Salt och peppar
- 1 st nötytterfilé
- Örtkryddor Provancale
- lite hyvlad parmesanost
- 3 dl vatten
- Sky från köttet
- 5dl grädde
- 1 dl hyvlad parmesanost
- Lite extra oxfond, salt, peppar och örtkryddor om det behövs
Sätt
ugnen på 210 grader. Börja med att putsa filén och sen snittar du upp
ett stort snitt som du sedan fyller köttet med hälften av svampen och
den pressade vitlöken. Krydda sedan insidan och runt hela köttet med
salt, peppar och örtkryddor. Snitta sedan små snitt på ovan -och under
sidan och bryn sedan köttet så att de får färg på alla sidor. När du ger
köttet färg har du i resten av svampen och kryddar med oxfonden. När
köttet fått färg så lägger du det i en ugnsfast form. Häll i vatten i
stekpannan och rör om och häll över skyn i formen. Hyvla över lite
parmesanost och låt den steka i ugnen i ca 30 minuter. Det beror på hur
tjock köttet är och om man inte vill ha den lätt rosa ska man nog låta
den så en stund till. När köttet är klart låt det vila i en kvart eller
mer.
Om
du vill ha sås till köttet så häll över skyn och den lösa svampen i en
kastrull och tillsätter grädde, mer kryddor om det behövs och hyvlad
parmesan. Det är gott att äta alltihop med ris eller kanske en god
sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar