Mat
kan nog vara en av det svåraste sakerna att fotografera tror jag.
Speciellt om det handlar om köttfärslimpa. Det är verkligen inte den
vackraste maträtten. Men den här blev verkligen god måste jag säga. Mitt
första försök på köttfärslimpa och jag blev mycket nöjd! Till
köttfärslimpan blev det hemmagjord potatismos och champinjonsås. Det var
längesedan jag redde en sås, men det gick faktiskt väldigt bra och det
var som att börja cykla igen! Recept på potatismos hittar du i kategorilistan.
Köttfärslimpan
- 1 mellanstort packet köttfärs
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 ask champinjoner delade/skivade
- 1/2 liten blåmöggelost
- 1 liten finhackad gullök
- 1 ägg
- ca 6 klickar smör/margarin
- Salt, peppar och paprikapulver
- 1/2 ask champinjoner delade
- 1 msk mjöl
- 1 msk smör
- 2-3 dl grädde (beror lite på hur mycket sås du vill ha)
- 2 pressade vitlöksklyftor om man älskar vitlök så har man det i såsen också. Annars går det utmärkt utan.
- Salt, peppar
När du ska reda såsen så smälter du först smöret och tillsätter sedan vitlök (om du ska ha det) och champinjonerna. Rör runt och låt champinjonerna bli lite mörka och mjukna innan du tillsätter mjölet och rör runt tills det har blandats väl. Tillsätt då grädden och kryddor och rör runt tills det kokar och låt det sedan sjuda en stund. Sen är det bara att servera med köttfärslimpan och njuta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar