- 1 kg benfri valfri stekbit, jag använde dovhjort
- 2 gula lökar
- 2 dl outspädd svartvinbörssaft
- 1/2 dl kinesisk soja
- 8 enbär
- 8 vitpepparkorn
- 2 tsk timjan
- 3 köttbuljonngtärning
- 3 dl grädde
- 5 dl kantareller (färska använde jag men torkade går bra)
- 8 st mjöliga potatisar
- 1 1/5 dl mjölk
- 1 msk smör
- salt & peppar
Putsa
köttbiten om det behövs. Skala och skiva löken. Blanda ner löken,
kantarellerna, enbär, vitpepparkornen, buljongtärningarna, timjan, sojan
och svartvinbärssaften i en gryta. Grytan ska inte vara för stor för
köttet men köttet kan ligga trångt. Koka upp innehållet och lägg sedan
ner köttet och låt det sjuda i 90 minuter eller tills köttet fått en
inner temperatur på 75 grader. Glöm inte att vända lite på köttet.
Skala
och dela potatisen. Lägg dem i kallt saltat vatten och koka potatisen.
(Det tar ca 20 min) När potatisen kokar tar du fram en kastrull och
häller ner mjölken. Sen tillsätter du smöret, salt och peppar. När
smöret har smält blandar du ner mjölkblandningen med potatisen. Vispar
med elvisp tills potatisen blivit slät och fin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar