Tommy gör en jättegod vitlöks sås som passar väldigt bra till tacos överlag! |
- En rulle smördeg, (istället för att göra egen pajdeg är det riktigt gott att ha smördeg, den blir väldigt frasigt och god, tack Therese för det tipset!)
- 1/2 kilo köttfärs
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk jalapeños
- 1 burk cremé fraiche paprika och chili
- riven ost
- 1 påse tacokrydda
- 1 burk cremé fraiche
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk Kött och Grillkrydda
Börja
med att smörj in en pajform och lägg sedan ut degen och forma den i
pajformen. Ställ in den i ugnen på 225 grader. Låt pajskalet grädda så
att den fått fin färg. Ta sedan ut den ur ugnen när den är klar. När
pajskalet är i ugnen kan du börja med att hacka vitlöken och löken som
ska vara i pajen. Ha ner gullöken i en
stekpanna och stek det tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är
stekt tillsätter du tacokryddan och 1dl vatten, jalapeños
och vitlöken. När vattnet har sugits upp kan du fylla pajskalet med
köttfärsblandningen. Bre ut paprika och chili cremé fraichen och strö
sedan över de rivna osten. Låt den grädda i ugnen på tills osten fått
fin färg. Om du vill ha Tommys sås är det bara att pressa vitlöken och
blanda grillkryddan ner i cremé fraichen och blanda om nog och låt den
stå i kylskåpet tills pajen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar