- Köttfärs
- 1 påse tacokrydda
- Svartpeppar
- 1 liten lök finhackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 rulle smördeg
- Riven ost
- 1 burk cremé fraiche
- ca 1 msk paprikakrydda och ca 1 msk chilikrydda
- 4 matskedar smält cheddar från Tex Mex Santa Maria
Rulla
ut smördegen i formen och forma den så att den täcker hela pajformen
och nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 225 grader och grädda pajskalet i
10 minuter. Undertiden hackar du löken fint, pressar vitlöken och
steker sedan upp köttfärsen och kryddar med lite svart peppar och till
slut tacokrydda. Tillsätt 1 dl vatten och låt vattnet försvinna helt
innan du fyller pajskalet med köttfärsen. Bred ut den smälta
cheddarosten i jämt i en större cirkel på köttfärsen. Den behöver inte
täcka ut till kanterna. Blanda cremé fraichen med chili och paprika och
bred ut den över hela pajen, strö eller lägg på hyvlad ost över pajen
och ställ in pajen i 10-15 minuter i ugnen. Njut!
" Eftersom
jag inte hade allt som skulle vara i originalreceptet och Tommy inte
ville ha den så stark så blev det här resultatet. Den blev så krämig och
god och Tommy kunde knappt sluta äta. Hoppas ni som prövar det här
också får den känslan!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar