Tårtbotten
Centerfluff
Passionsmoussen:
- 5 Passionsfrukter
- 2 ägg
- 2 msk socker
- 0,5dl passionsfrukts juice
- 3 dl grädde
- 3 gelatinblad
Garnering:
- 1 bukett rosor
- Grädde, eller det du tycker passar bäst
- 2 Odense Grönt Marsipanlock
- Löv utstickare (Länk)
- Matolja till fodring av marsipanen
Botten
Vispa ägg och socker
poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Sätt en krage på
din form annars kommer de rinna över. Bröa formen och låt det grädda i
nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt
det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen.Och
låt den sedan bara vara under duk eller liknande över natten så att den
får sätta sig innan du fyller den
Centerfluff
Smält
en och en halv rulle center i grädden. Den får inte börja koka. Häll
sedan upp det i en bunke och låt det sedan svalna över natten. När den
fått stå och svalna över natten så tar du fram den och vispar upp den.
Dela kakan som på bilden och bred ut fluffet. Med den chokladen du inte
smälte kan du dela dem i två delar och lägga ut på fluffet innan du
lägger på nästa våning.
Mousse
Gröp
ur frukterna och lägg i en sil och pressa ur saften. Låt gärna lite
kärnor få följa med. Låt samtidigt gelatinbladen ligga i blöt i 5 min
innan du smälter dom i lite vatten och låt de svalna lite. Vispa
grädden. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett hårt skum
så att du kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut. Vispa
äggulorna och sockret vitt och fluffigt. Blanda sedan försiktigt samman
grädde, äggulor, äggvita, gelatin, juice och den "pressade" frukten till
en jämn smet. Moussen måste stå i kylen ca 4 timmar innan du kan
använda den.
Färdigställ
Dela tårtan och fyll den som på bilderna och spackla den sedan. Låt den
stå i kylskåpet när du förbereder löven och när du gjort alla löven så
kan du börja dekorera tårtan. Glöm inte att stryka på lite olja på varje
löv så att de inte smälter och blir förstört innan tårtan ska ätas.
Dekorera sedan med rosor och kvistar.
ser riktigt mums mums ut
SvaraRadera:D ja det var den!
SvaraRadera