När jag var inne på bloggen Mycakes och såg det här inlägget(Mycakes) kunde jag inte låta bli att ha centerfluff i den här tårtan. Otroligt gott är det dessutom!
Botten:
- 5 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl,
- 1,5 dl potatismjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl grädde
- 2 ägg
- 3/4 dl socker
- 250g mixade frysta hallon
- 45 g nougat grovt riven
Centerfluff:
- 3 dl grädde
- 2 rullar centerchoklad
Jag använde blå marsipan men man kan ju spritsa på det man vill och tycker passar.
Vispa ägg och socker
poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Häll i smeten i en sockerkaksform så att du får ett naturligt hål i kakan. Bröa formen och låt det grädda i
nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt
det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen.Och
låt den sedan bara vara under duk eller liknande. Den kan gärna få stå och svalna över natten då den hinner sätta sig mer då.
Smält
en och en halv rulle center i grädden. Den får inte börja koka. Häll
sedan upp det i en bunke och låt det sedan svalna över natten. När den
fått stå och svalna över natten så tar du fram den och vispar upp den.
Dela kakan som på bilden och bred ut fluffet. Med den chokladen du inte
smälte kan du dela dem i två delar och lägga ut på fluffet innan du
lägger över den övre kakdelen.
Gör glassen.
Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Riv chokladen och mixa bären. Blanda bär och choklad med den vispade grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda ner i gräddblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och blanda
ner även det. Fyll hålet i tårtan med glassmeten och bre ut glassen
runt hela tårtan. Ställ sedan in den i frysen i minst fyra timmar innan
du börjar dekorera. Jag gjorde misstaget att jag inte lät den stelna
alls och då började bladen att glida. Dekorera tårtan och sen kan den
stå i frysen ett par dagar innan servering. Tänk på att du måste ställa
in tårtan i kylen några timmar innan du ska äta den då kakan måste tina
upp. Men glassen kommer inte att smälta. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar