söndag 16 december 2012

Härlig högrev

Jag ville pröva att verkligen låta högreven få koka så att den bara skulle falla sönder när man skulle äta. Jag lyckades och det blev otroligt gott. Köttet smälte i munnen när man skulle äta och blandningen med coscos med smörstekta champinjoner i vitlök var verkligen super! 

  • Högrev
  • 3 dl rött vin
  • 7 enbär
  • 1 gullök
  • 2 dl vatten
  • Timjan
  • 1 köttbuljongtärning 
  • coscos (se mängd på förpackningen)
  • ca 4 dl champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • ca 3 mskMaizena till redning av sås
  • ca 3 dl grädde
Börja med att putsa köttet från hinnor med mera. Hacka löken grovt. Ta fram en gryta och bryn köttet tillsammans med löken i en klick smör. Häll sedan på vin, vatten och krydda med enbär, buljongtärningen, lite salt, peppar och timjan. Låt det nu få koka på  lågvärme i ca 3 timmar. 
 
Koka coscosen enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva svampen, hacka vitlöken och stek tillsammans med en rejäl klick smör. När coscosen är klar kan du blanda ner svampen. 
 
Ta ur köttet ur  grytan. Häll i grädde och vispa ner maizena, smaka av och tillsätt kryddor om de behövs. Låt det sjuda under omrörning och sila sedan såsen innan servering.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag har gjort detta receptet kanske inte hundra gånger, men väldigt många, både vi och ungarna älskar det. Brukar dock hoppa över champinjoner och vitlök. Det är så gott!

    Så tack!

    SvaraRadera