tisdag 18 december 2012

Kallskuren fransyska

Jag hade inte tänkt det här som något kallskuret. Men det var tur att planen inte gick i lås för det här var riktigt gott kallskuret. Innan jag la in köttet i ugnen marinerade jag det i bland annat glögg och hel kanel. 

  • Fransyska
  • 1 lök
  • 3 kanelstänger 
  • salt
  • peppar
  • 3 dl glögg (jag använde alkoholfri, men de är valfritt)
  • 2 dl olja
  • timjan
Putsa köttet och lägg det i en bunke. Häll på glögg, olja och kryddor. Hacka löken och ha ner det också. Blanda om och se till att köttet blir täckt av marinaden. Ställ in det i kylen och marinera det i några timmar. Kom ihåg att vända på köttet om marinaden inte täcker köttet hela tiden. 
 
Sätt på ugnen på 150grader. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in en termometer. Ställ in i nedre delen av ugnen Köttet är färdigt när de når ca 75 grader. Låt sedan svalan och det kan utan problem serveras dagen efter tillagning. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar