måndag 27 juli 2015

Pannkakstårta


Det var inte jättelätt att göra pannkakstårta. Främst för att den plötsligt började luta åt ena håller när jag började täcka den med grädde. Jag satte i grillpinnar för att den skulle hålla formen över natten. Jag var inte heller säker på hur hög den skulle vara, så jag byggde på rätt så bra. Men i efterhand skulle det ha räckt med ca fem lager, eftersom bitarna blev så stora och barnen orkade inte äta upp hela. 

  • 3 ägg
  • ca 7 dl mjölk, som sagt beror på hur många ni är
  • ca 4 dl mjöl, se till att du känner ett litet motstånd i smeten.
  • 5 dl grädde
  • socker
  • vaniljpulver
  • sylt
  • färska bär
  • Nutella
  • Kolasås

Blanda alla ingredienser i en bunke och se till att du vispar bort alla mjölklumpar. Var noga med att känna att smeten inte är för rinnig. Ha ner en klick smör i en varm stekpanna. Stek sedan på medelhög värme och få dom gyllene och fina.

Låt pannkakorna sedan svalna. 

När du lägger ihop tårtan sedan vispar du lite av grädden (smaksätt med vaniljpulver och socker) och spritsar det längs med kanterna och har fyllning i mitten. Upprepa med den fyllning du vill ha. Täck med grädde och garnera med bär eller strössel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar