lördag 19 maj 2012

Chokladcupcake surprise med Apelsinfrosting

 
Jag var tvungen att testa hur man gör frosting och göra en cupcake. Självklart var jag tvungen att lägga till en liten fyllning i själva cupcaken också. Det blev gott, men sött. Så ja, om du inte har blodad tand för riktigt söta god saker kanske du ska skippa frostingen. 
  • 125g smör
  • 2dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 mjölk
  • 1 dl kakao 
  • 1 Marabou Sensation Caramel Crisp
Frosting:
  • Rivetskal av 1 apelsin
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 150g philadelphia 
  • 7-8 dl florsocker
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Lägg ut pappersformar på en plåt och fyll dem till två tredjedelar. Tryck sedan försiktigt ner en ruta Marabou i varje cupcake och grädda i 200-225 grader i ca 15 minuter. När de gräddas kan du börja med frostingen. Rör ihop samtliga ingredienser och och spritsa på när cupkaken har svalnat ordentligt och server på en gång eller låt de stå i kylen så att frostingen får bli lite hårdare. Annars kan du förbereda frostingen en dag innan och låta den stå i kylskåpet så att du har den konsistensen färdig när du spritsar på capkakesen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar