söndag 20 maj 2012

Lövbiff fylld med feta


Så gott och enkelt. Det här är en rätt som funkar bra när man vill bjuda på middag eller bara vill ha lite god vardagsmat. Vill man inte ha sallad som tillbehör är det nog väldigt gott med lite hasselbackspotatis.  Det är även gott att tillsätta svamp och strimlade sockerärter när du ska steka köttet.
  • 4 skivor lövbiff
  • 1 paket feta
  • 2 vitlöksklyftor
  • Sallad, ärtskott
  • ca 1 msk oxfond
  • 1 klick smör för stekning
  • salt, peppar, timjan, basilika
Hacka vitlöken fint. Lägg lagom mycket fetaost i ena kortändan av lövbiffen och rulla ihop. Kom i håg att det ska räcka till alla fyra skivor och även till salladen om man vill ha feta i den förstås. Stek sedan lövbiffsrullarna i vitlöken och smör och tillsätt kryddor och oxfonden. Tillsätt en skvätt vatten så får du lite sky som du kan ha över köttet vid servering. Hoppas det ska smaka!     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar