söndag 20 maj 2012

Mjuk pepparkaka med chokladglasyr


  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl socker
  • 2 tsk nejlikor
  • 2,5 msk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 3 msk lingonsylt
  • 3 dl filjmjölk
  • 75 g smör 
Choklad glasyr
  • 150g mörk choklad
  • 1 dl grädde
Blanda alla torra ingredienser för sig. Rör i en annan bunke samman ägg, filmjölk och lingon. Smält smöret och slå över det i äggsmeten. Blanda sedan i mjölblandningen och blanda väl. Smörj sedan en form och häll i smeten och låt den grädda i ca 55 min i nedre delen av ugnen. När kakan är klar och har svalnat kan du börja med glasyren. Hacka chokladen fint och koka upp grädden. Häll sedan ner chokladen och rör om väl tills den har blivit smidig och fin. Häll sedan glasyren över kakan så mycket du vill ha och strössla över lite pärlor som fin dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar