söndag 20 maj 2012

Smörgåstårta med smak av pepparrot, basturökt skinka, räkor och kräftstjärtar

 
Min andra smörgåstårta. Gjorde den första för precis ett år sen. Tommy vill ju ha det till mat när han ska firas så det var lika bra att göra det. Jag fick lite önskemål om smaker så jag tog hänsyn till det och la till lite. Istället för att använda formbröd använde jag hönökaka för att få den rund och fin! Tyckte den blev förträfflig faktiskt och den blev inte degig. Men inte torr heller. 
  • 1 paket kräftost
  • 1 burk lyx kräftstjärtar
  • 1 burk lyx räkor
  • 1 rödlök
  • 5 dl cream fraiche 
  • 2 paket Lönneberga skinka, basturökt
  • 3 ägg
  • Majonäs
  • Sallad mix
  • Caviarmix, röd
  • Riven wästerbotten ost färdig riven
  • Svartpeppar
  • 8 skivor hönökakor
  • 2 msk Pepparrotsvisp 
Koka äggen i 7 minuter och låt de sedan stå i kallt vatten innan du skalar dom. Hacka rödlöken och skinkan.
 
Lägg ut två brödhalvor så att de bildar en cirkel. Bre ut majonäs och strö ut rödlök. Lägg nästa lager med bröd omlott och bre ut kräftosten. På med nästa lager bröd omlott och blanda ca 2 dl cream fraiche med skinka, ost och lite svartpeppar. Bre ut och lägg bröd omlott. Blanda sedan 2 dl cream fraiche med pepparrotsvisp och bre ut och på med sista lagret bröd. 
 
Täck tårtan med cream fraiche i ett tunt lager och lägg sallad runt kanterna. Lägg salladen så att de ligger lite uppepå längsmed ytterkanten. Strö över lite västerbottenost i mitten. Lägg lite hackad rödlök längsmed salladskanten. Skala äggen och dela dom i en äggskivare och lägg ut skivorna som på bilden. Häll av räkor och kräftstjärtar lägg i mitten och dela skinkbitar i halvor och lägg dom runt om. 
 
Blanda sedan Caviarrmix och den cream fraichen som du har kvar och lägg runt räkorna och dra ner lite räkor över så att de inte ser konstigt ut. Färdigt! Bara att servera!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar