Jag rullade inte mina bullar i socker utan strödde istället över sockret. Blev därför inte så jämt. |
- 50g jäst
- 100g smör
- 3dl mjölk
- 1 dl vit sirap
- 1 l vetemjöl
- 1 ägg
- 0,5 tsk salt
- 2 dl marsánkräm
- Strösocker
Börja
med att smälta smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och låt
det bli fingervarmt. Undertiden smular du ner jästen i en bunke och när
degvätskan är färdig häller du det över jästen och rör runt tills jästen
är upplöst. Tillsätt sedan saltet och sirapen, arbeta sedan ner mjölet,
lite i taget, tills du får en smidig deg. Låt den sedan jäsa i 60
minuter.
Arbeta
sedan ihop degen på mjölat bakbord, forma den till en längd och dela
upp den i 20 lika stora bitar. Rulla till jämna bullar och låt dem sedan
jäsa i ca 20 minuter. Undertiden gör du marsánkrämen och fyller den i
en spritspåse. När bullarna jäst färdigt trycker du in spritspåsen i
bullarna och fyller dom med kräm. Låt det sedan jäsa i 10 minuter till.
Vispa sedan upp ägget och pensla bullarna. Låt de grädda i 200 grader i
ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Rulla de varma bullarna i
socker.
"Det
här receptet har jag hittat på Tasteline. Där kallas bullarna för
solskensbullar. Det var riktigt goda och passar bra när man ska bjuda
många på fika! Helt klart bullar jag kommer baka igen!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar