onsdag 21 november 2012

Sebastians Tårta med chokladfluff, haselnötter och kola

När en av mina bästa vänner fick sin lilla son Sebastian skulle han självklart få en tårta! Jag gjorde denna i en mindre form så det är inte en normalstor tårta. Alltså helt perfekt att bjuda på när man bara är några nära vänner som ska fika och fira att en ny liten kommit till världen! 

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1,25 tsk bakpulvet
Fyllning
  •  ½ burk kondenceradmjölk
  • 2 dl grädde
  • 25g choklad
  • ½ dl hasselnötter
Garnering
  •  150g smör
  • ca 4dl florsocker
  • Blå karamellfärg

Börja med botten. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Sikta gärna de torra ingredienserna. Klä formen med bakplåtspapper. Bröa formen och låt den grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen. 

Gör fyllningen. Smält chokladen i grädden utan att grädden kokar. Häll över i en bunke och låt det stå i kylen och svalna. När den har svalnat vispar du upp blandningen tills den är luftig och fin (fluff). Koka den kondencerademjölken i två timmar. Koka burken stängd och se till att vattnet alltid täcker burken. När den kokat färdigt låt den svalna ordentligt innan du öppnar den
 
Fyll tårtan. Dela tårtan så att de bara blir två delar. Bre ett lager med med kodenceradmjölk. Strö över hasselnötter. Bre på ett tjockt lager fluff och slutligen brer du på ytterligare ett lager kondenceradmjölk och strö över hasselnötter. Lägg på toppen på kakan.
 
Garnera.  Vispa upp smöret och tillsätt florsockret och när de börjar bli riktigt vitt tillsätter du karamellfärg så att du får den färg du önskar. Garnera tårtan med smörkrämen och njut av en härlig tårta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar