torsdag 12 september 2013

Rulltårta med kola, banan & hasselnötter

Lite fika till helgen kanske? Enkelt och mycket gott.
  • 3ägg
  • 1 ½ socker
  • 2 dl mjöl
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk kondenserad mjölk (kokt i två timmar)
  • 2 mogna bananer
  • Lite hasselnötter
  • Smält mörk choklad, ca 2 rader
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggochsocker fluffigt. Sikta i mjöl och bakpulver och rör om. Tillsätt vatten och rör om tills det är blandat ordentligt. Bre ut smeten påoch se till att den är jämn. In med plåten i mitten av ugnen och låt den gräddas i ca 5 min. Men ha koll så att den inte bräns. 

Ta fram en bakplåtspapper och täck det med socker. Lägg kakan på sockret och ta bort pappret kakan gräddades på. När kakan har svalnat brer du ut den kondenserademjölken på kakan, skiva på banan och strö över hasselnötter. Rulla ihop tårtan. Smält chokladen och ringla över. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar