lördag 22 februari 2014

Pannacotta med smak av kola och bär

Förra veckan gjorde min kära vän Eve, och jag på ett hörn, pannacotta. Det är ju verkligen supergott. 
I den här har jag bitar av jordgubbar med hallonkompott och med smak av kola. 

  • 3 dl grädde
  • 3 gelatinlad
  • 1 msk socker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,75 dl färdigkokt kondenserad mjölk
  • färska jordgubbar 
  • ca 1 dl frysta hallon
  • ½ msk socker 
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela jordgubbarna och lägg dem i serveringsskålarna. Lägg hallonen i en kastrull och strö över ½ msk socker. Rör om och låt de "smälta" samman till en sås.

Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, socker och den kondenserade mjölken, rör om och låt den koka upp. Dra av plattan och tillsätt bladen, krama inte ur dem. Rör om tills är helt upplöst. fördela sedan i serveringsskålarna och ställ in i kylen. När de har stelnat lite kan du ha på hallonen. Kom ihåg att de tar ca 2 timmar för den att stelna. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar