söndag 2 februari 2014

Sockerkaka med chokladglasyr & minimaränger

Min kära man ville ha en sockerkaka och efter lite funderande så blev det en. Gott som bara den! 

 
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl kokande vatten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ chokladkaka, mörk
  • 50g smör
  • Minimaränger
Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Blanda ner mjölet och bakpulvret, vaniljsocker och till sist det kokande vatten och rör det till en slät smet. Smörj och mjöla/bröa en form och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min, innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Dela chokladen och smält det  tillsammans med smöret, rör hela tiden. När chokladen har smält helt drar du den från plattan och låter den svalna någon minut. Bre sedan ut glasyren över kakan och dekorera sedan med maränger. 


2 kommentarer:

  1. Hur länge ska den stå i ugnen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag ber om ursäkt för att du fått vänta på svar. Men den ska stå inne i ugnen i ca 45 minuter.

      Radera