torsdag 3 april 2014

Mini cupcakes med lätt smak av passion och Daimfluff

Jag har aldrig smaksatt något med passionsfrukt förut och med facit i hand så behöver man väldigt många frukter om man vill ha ordentlig smak. Nu hade jag i fem passionsfrukter med kärnor och det blev en mycket lätt hint av syrligheten. Man får helt enkelt prova sig fram. 
Gott var det i alla fall och uppskattat!
Muffins
  • 125g smör
  • 2dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 grädde 
  • ca 8 st passionsfrukter, prova dig fram
Fluff
  •  3 dl grädde
  • 1 stor Daim
  • ½ Daim att krossa för garnering
Häll grädden till fluffet i en kastrull. Dela Daimen och smält den i grädden, utan att grädden kokar. När allt har smält häller du över vätskan i en skål, låt den först svalna på bänken innan du ställer in den för att svalna i kylskåpet över natten. 
 
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta sedan ner de torra ingredienserna rör om och rör ner grädden. Tillsätt passionsfrukten och rör om väl. Lägg ut pappersformar på en plåt och fyll dem till två tredjedelar. Grädda sedan i mitten av ugnen på 200-225grader i ca 15 minuter. Låt sedan svalna ordentligt innan du dekorerar med fluff och krossad Daim.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar