Jag har aldrig smaksatt något med passionsfrukt förut och med facit i hand så behöver man väldigt många frukter om man vill ha ordentlig smak. Nu hade jag i fem passionsfrukter med kärnor och det blev en mycket lätt hint av syrligheten. Man får helt enkelt prova sig fram.
Gott var det i alla fall och uppskattat!
Muffins
- 125g smör
- 2dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 grädde
- ca 8 st passionsfrukter, prova dig fram
- 3 dl grädde
- 1 stor Daim
- ½ Daim att krossa för garnering
Häll grädden till fluffet i en kastrull. Dela Daimen och smält den i grädden, utan att grädden kokar. När allt har smält häller du över vätskan i en skål, låt den först svalna på bänken innan du ställer in den för att svalna i kylskåpet över natten.
Rör
smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Sikta sedan ner de torra ingredienserna rör om och rör ner grädden. Tillsätt passionsfrukten och rör om väl. Lägg
ut pappersformar på en
plåt och fyll dem till två tredjedelar. Grädda sedan i mitten av ugnen på
200-225grader i ca 15 minuter. Låt sedan svalna ordentligt innan du
dekorerar med fluff och krossad Daim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar