fredag 30 maj 2014

Havreflarn

Det är knäckigt, det är lagom sött och passar otroligt bra med choklad eller glass. De är otroligt enkla att göra och det går fort i ugnen, vilket gör att de är toppen att baka tillsammans med småbarn.  Dessa blev lite större eftersom jag använde mig av lite mer bakpulver än i originalreceptet.

  •  75g smör
  • 1 dl haregryn
  • 1 dl vetemjöl, ekologisk
  • 1 dl socker
  • 2 msk grädde, ekologisk
  • 1 msk vit sirap
  • ½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att smälta smör i en kastrull. Tillsätt sedan resten av ingredienser och blanda väl. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Eftersom mina blev ganska stora var de inne i ca 10min innan de började bli bruna och härliga. 

Låt de sedan svalna. Servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar