fredag 30 maj 2014

Bakhörnans glass med riven mörk choklad, färska jordgubbar och marshmallows

Egengjord glass är så gott. Nån dag ska jag försöka skaffa en riktig glassmaskin. Men det blir ju ändå väldigt gott att bara frysa in glassmeten direkt. 

  • 7 jordgubbar
  • 8 marshmallows
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 3/4 dl socker
  • 2 rader mörk choklad
  • 2 msk hasselnötter
Riv chokladen, skiva jordgubbarna och dela marshmallowsen om du har stora.
 
Dela äggen i vita och gula. Vispa vitan hård och fluffig. Vispa samman äggulan och socker tills de blir fluffigt. Vispa grädden. Blanda samman allt förutom äggvitan, den får du vända ner försiktigt. 

Häll sedan upp det i en form och frys glassen i minst 2-3 timmar. Servera tillsammans med havreflarn. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar