torsdag 2 oktober 2014

Pesto och vitlöksmarinerade kycklinglår med lavasalt

Söndagsmiddag någon? Det här var så himla gott! Sallad, potatismos och smörstekta kantareller! Lavasaltet köpte jag när jag var på Island. För några veckor sen. Det går även att ha vanligt flingsalt om man inte får tag i lavasalt.
I det här receptet kommer jag bara att fokusera på själva kycklingen. 

  • Kycklinglår
  • 3 vitlöksklyftor, eko
  • 3 tsk Pesto Geoves, Eko
  • 1dl olivolja, eko
  • 3 nypor lavasalt, 
  • paprikapulver, oregano och svartpeppar
Pressa vitlöken. 
Lägg kycklingen i en skål och blanda samman allt. Se till att gnida in marinaden ordentligt. Täck med plastfolie. Ställ i kylskåpet i 24 timmar. 

Sätt ugnen på 180grader, över och undervärme. 
Hetta upp en stekpanna och lägg i kycklingen när pannan är riktigt varm. Bryn både över och undersida så att de får en fin färg. Lägg de sedan i en ugnsfast form. De som återstår av marinaden häller du nu i stekpannan och tillsätter 1 dl vatten. Låt de reduceras en aning och häll det sedan på kycklingen.

Ställ in kycklingen i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Var noga med att kycklingen är helt färdig och inte röd innan du servera. 

Servera med sallad, mos och smörstekta kantareller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar