På jobbet har jag fått göra lite
morotskaka och önskemål från Tommy gjorde att jag med inspiration från
andra recept kom fram till det här saftiga receptet. Eftersom jag inte
hade så mycket tid att göra en riktig tårta till påsken så fick jag
återigen önskemål om morotskaka, så istället för att grädda kakan i en
vanlig springform så gräddade jag den i en sockerkaksform så att jag
kunde fylla hålet med godis. På påsktårtan använde jag en mer neutral
frosting som jag hade i pytte lite citron arom, vaniljsocker och
florsocker. Frostingen på kakan på bilden till vänster har rivet
citronskal i sig och det blev verkligen super! Båda är goda och det
beror verkligen på vad man gillar. Chokladkaninerna har jag inte gjort
själv. Utan det är Lindt kaniner som jag tagit bort foliet på.
- 100g smält smör, svalnat
- 3 tsk bakpulver
- 180g morötter
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk kanel
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk ingefära
- 3,5 dl mjöl
- 1 ask cream chees
- 1 dl grädde
- 0,5 dl florsocker
- Rivet skal av en citron
Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Riv morötterna på den
fina delen av rivjärnet. Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt morötterna i äggsmeten och blanda
om och tillsätt sedan mjölblandningen. Sen häller du på smöret under
omrörning. Smöra och bröa en form och tillsätt smeten. Grädda i nedre
delen av ugnen i ca 50 minuter. Håll koll och gör gärna stickprov. När
jag gjorde kakan i sockerkaksformen var den klar mycket tidigare. Låt
kakan svalna innan du garnerar.
När du gör garneringen, vispar du först
upp grädde i en bunke och cream chees i en annan. Sen blandar du dom och
tillsätter florsocker och citronskalet. Färdigt. En mycket krämig och
frisk frosting!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar