Paj är verkligen en fantastisk maträtt.
Man har samma grund men man kan ha i så mycket olika saker. Riktigt bra
när man inte har så mycket hemma men ändå vill äta något gott! Jag
brukar göra det enkelt för mig och använda mig av färsk smördeg istället
för att göra pajdeg. Allt för att spara tid. Jag vill kunna göra god
mat till min familj utan att jag ska behöva stå i köket mer än en
timme.
- 1 rulle smördeg
- 500g köttfärs
- 5 dl färsk babyspenat
- 2 msk kalvfond
- 3 pressade vitlöksklyftor
- salt, peppar
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- Ost
Ta ut pajskalet och fyll det med
köttfärsbladningen. Häll på ägg -och mjölkblandningen. Avsluta med att
lägg på ost. Låt den stå och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter,
eller tills äggstanningen har stelnat och osten börjat få lite fin
färg.
Servera gärna med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar