Jag
var väldigt sugen på paj och hittade det här receptet i min egna kokbok
där jag har skrivit ner recept i flera år! Jag hann inte med att göra
pajdeg så jag köpte smördeg istället. Men jag tror att riktigt pajdeg
hade varit bättre så självfallet kommer här även ett recept på pajdeg.
Pajdeg
- 150g kallt smör
- 3dl vetemjöl
- ca 2 msk iskallt vatten
- 200g spenat, fryst eller färsk
- 1 halv ask färska skivade champinjoner
- 125g fransk getost (jag använde ZETAs getost men den smälter inte lika bra)
- 3ägg
- 2 1/2 dl mjölk
- salt, svartpeppar, 1/4 tsk muskotnöt
När
pajskalet är i ugnen börjar du med fyllningen. Ansa spenaten (om den är
färsk) eller se till att den frysta är upptinad och fått rinna av. När
pajskalet är färdigt lägger du i spenaten först. Sen den skivade
champinjonerna. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över
spenaten och champinjonerna. Skiva osten och lägg över och in med allt i
ugnen på 200grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och
äggstanningen har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar