söndag 20 maj 2012

Västerbottenpaj med kantareller

  • 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska)
  • 1 gullök, hackad
  • 1 rulle smördeg
  • 4 ägg
  • 1,5 dl créme fraiche, man kan använda gräddfil också
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 dl hackad gräslök
  • peppar
Rulla ut smördegen och klä en pajform. Nagga och ställ in i ugnen, 200grader, och låt den stå i 10 minuter. Om du har torkade kantareller, blötlägg dem först i 15 minuter innan du bryner dom tillsammans med den hackade löken. Vispa äggen lätt, blanda ner créme fraichen, svampen och den rivna osten. Smaka av med peppar. Hyvla på lite västerbottenost på toppen. Grädda i ugnen på 200grader i 15-20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt den vila en stund innan servering. 
"Det här receptet finns på recept.nu och är från Per Morbergs program. En väldigt god och smakrik paj! Passar väldigt bra när man ska bjuda på middag!
Servera gärna med en god sallad."  

2 kommentarer:

  1. Blir det lika bra om man använder torkade trattkantareller istället?
    Kanske är värt att prova.

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/03/frukostbakning.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja! jag gjorde den här pajen under vintern och använde torkade :D så det går lika bra.

      Radera