fredag 1 juni 2012

Potatischips

Först och främst vill jag tacka Anna för den fina headern och bildremsan som hon har hjälpt mig göra!

Att göra egna chips är väldigt enkelt och framför allt gott! Du slipper ju även konstiga tillsatser. När jag var liten och vi var hos mormor och morfar brukade mormor kunna göra såna här och jag utgick från minnet och det blev bra! Eftersom du kommer att hålla på med het olja så var försiktig! Häll aldrig ut varm olja direkt i vasken utan låt den svalna helt innan!

 • Potatis
 • Frityrolja eller Matolja
 • Lite flingsalt
Skölj potatisen skiva den sedan tunt i en matberedare eller mandolin. Du behöver inte skala potatisen om du absolut inte vill det.

Häll i olja i en kastrull ca 1/4 av kastrullen. Sätt på medelhög värme och  lägg i en testbit för att se om oljan börjar bli varm. När olja är varm häller du i lite av potatisen i taget. Se till att ingen potatis fastnar i botten och se även till att potatisen blir gyllene på båda sidorna. 

Lägg sedan på lite papper så att du får bort lite av oljan, lägg i en skål och salta. Ät omgående. 2 kommentarer:

 1. Jättefin header och jag gillar att bakgrunden är blå, många andra har just rödprickit men blåprickigt har jag inte sett förrut:) Det är hemtrevligt och inspirerande härinne:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad glad jag blir! Ja nu får de vara så här! Det är tack vare anna som jag har en sån här fin header! Jag beskrev vad jag ville ha och hon levererade :D

   Radera