lördag 19 maj 2012

Lemon Curd fyllda Muffins med mjuk Maräng topping

Det här var verkligen inte tokigt! Lätt att göra och lite lyxigare fika. Det bruna som ligger på marängen är krossade knäck.
  • 125g smör
  • 2dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 grädde
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl socker
  • Lemon Curd
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Lägg ut pappersformar på en plåt och fyll dem till två tredjedelar. Grädda i 200-225 grader i ca 15 minuter. När du tar ut muffinsarna så låt dom svalna helt innan du skär upp en liten rundel. Typ i storleken av en 50 öring. T bort det lilla locket. Gröp ur lite försiktigt. Fyll med Lemon Curd och lägg på det lilla locket. När du fyllt dina muffinsar så kan du börja med att vispa upp äggvitan till ett hårt skum. Sen tillsätter du sockret och vispar marängen tills den blivit glansig och fast. Bred på och om du vill ha en lite hård yta på marängen kan du ha in den i ugnen en kort stund eller bränna av med en brännare. Har du knäck kvar från julstöket kan du mixa ner dom och strö över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar