söndag 12 augusti 2012

Bulgursallad med smörstekta kantareller, kycklingbitar och mozzarella

Det här satt verkligen inte fel! Otroligt gott och mättande! Det bästa är nog hela upplägget med att ha allt på ett helt salladsblad. Om man är som jag som ibland petar bort salladen, omedvetet, så måste man  på det här sättet verkligen äta salladen. Det är många härliga smaker i den här salladen. Det lena från mozzarellan, balsamicon i kycklingen, kantarellerna, rödlöken och allt det gröna.

  • Romansallad
  • 1 Rödlök
  • ca ½ liter kantareller, eller mer, de krymper en del
  • Kycklingfilé ca 2
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • ½ dl Balsamico vinäger
  • Ärtskott
  • Sockerärtor
  • Mozzarella
  • Salt, Peppar
  • 3 dl Bulgur
  • 1 kycklingbuljongtärning 
Börja med bulguren. Följ anvisningarna på förpackningen, alltså 3 dl bulgur häller du i 6 dl kokande vatten. När du häller i bulguren så tillsätter du även kycklingbuljongen och lite salt och koka sedan i 12 minuter. Låt bulguren svalan lite sedan. 

Rensa kantarellerna, om de inte redan är det, dela dem och stek sedan med en rejäl klick smör och krydda med lite salt. När vätskan är borta och svampen börjar få en liten stekyta är de färdiga och du kan dra av stekpannan från spisen. 

Dela kycklingen i bitar och skala vitlöken och krossa den lätt. Ha sen i en klick smör i en varm stekpanna och lägg ner kycklingen och vitlöken. Krydda med salt och peppar. När kycklingen börjar få lite färg så häller du på lite balsamico vinäger. Låt vätskan sugas upp av kycklingen och ta sedan av stekpannan från spisen. 

Hacka rödlöken och sockerärtorna och blanda det med bulgur, kantareller och kyckling. Skölj romansalladen och lägg upp ett eller två blad på tallriken. Lägg först på bulgurblandningen och sist mozzarella och ärtskotten. Njut!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar